2023-09-03
今次趁假期出下街,去E-Max有個細outlet睇下,出開黎就梗係順便食埋飯,見呢間坐位裝修都幾靚,我就揀左呢間餐廳啦😛佢地就有set menu包餐湯,主菜同一杯野飲,仲有個兒童餐menu,用架車仔裝野食幾得意咁😄 見都多家長帶小朋友黎食咁我地兩個人各自揀左一份set lunch,其中一份係all day breakfast($76),佢呢份餐好豐富,首先就餐已經有碗甘筍湯,然後有份巴馬火腿既藜麥沙律,個沙律幾好食,落左d醋幾夾👍🏻 主菜入面有塊薯餅炸得幾脆,仲有蒜蓉包都好香,跟住兩塊大雞扒真係落重本,亦都烤得好食,同埋個炒蛋都係滑既🤩 茄汁焗豆就睇個人喜好,唔係個個鐘意食,不過我都岩食既😆另一份就叫左加拿大無骨豬扒配意粉($118),呢個睇相可能覺得細細塊,其實都好厚,切開佢好有肉汁,同埋d意粉都多,茄子+翠玉瓜雖然係伴碟,佢都整得好食😋餐飲我地叫左杯熱榛子咖啡(+$12),呢杯野無論賣相定味道都好好,係d正既咖啡店質素,鐘意飲咖啡既話就算+$12都抵嗌☕️ 另一杯就要佢跟餐既菠蘿有機奇亞籽綠茶,我就未試過呢個飲品所以想試下,又幾好飲,果汁味甜甜地又有d果肉係底,幾有口感,都唔錯😉呢間
呢間餐廳個set lunch都幾抵食,又大份,味道又唔錯,仲有兒童餐比小朋友,真係幾正🤩