2015-04-17
最近食晏食到唔知食咩, 朋友介紹下認識左外灘拾號!等左唔係好耐就有得食.我地兩個人叫左花雕醉雞,本幫脆鱔仲嗌左碗外灘蒙牛刀削麵一向對花雕頭盤好有要求, 皆因我是FANS!花雕醉雞最緊要係入味, 而外灘又做到喎!(當然冇醉到番唔到工) 味道不多不少而且抵食, 呢碟我地由頭食到尾都仲食緊!再來本幫脆鱔, 為左就我同事, 唔食鱔0既我都試左試.個色深左少少但唔腥亦唔會好咸, 仲要脆脆唔覺唔覺食左好多!P.S.佢冷盤其實唔算平但真係多同其實好抵食! 比起其他連鎖真係冇得比喎.讚!!食左碗牛刀削麵(由於太趕食就無影相), 兩個女仔午餐食其實都幾夠,我地選刀削麵因為出面好少有得食, 個湯又係濃濃牛味. 真係飽到無朋友!最後食埋高力香蕉豆沙, Perfect Lunch!香蕉唔係好濃, 反而咁就食到香蕉同豆沙味道. 好喜歡, 堅持食左兩粒!大家去呢間食LUNCH應該星期一去食, Blue Monday食完包令你變成Happy Monday!
等左唔係好耐就有得食.
我地兩個人叫左花雕醉雞,本幫脆鱔仲嗌左碗外灘蒙牛刀削麵
一向對花雕頭盤好有要求, 皆因我是FANS!
花雕醉雞
再來本幫脆鱔, 為左就我同事, 唔食鱔0既我都試左試.
本幫脆鱔
最後食埋高力香蕉豆沙, Perfect Lunch!
題外話/補充資料:
值得一讚係, 選擇真係好多. 好開心!