2013-10-30
終於可以換季啦, 又係時候買衫! yeah ! 同妹妹放工去尖沙咀行街街shopping, 買左好多野, 好tired... 記得the one 8樓 有間cafe 幾靚, 就上去食 d 野休息下可能星期六, 都幾多人, 好好彩唔駛等位。次次睇戲經過都冇留心睇, 今次坐底望下 d 裝潢, 好特別, 好似一間好型既屋企咁, 好靚。每個角落都有特色, 但整間cafe 合埋黎靚又有連貫, 好靚好鐘意>v< , 坐位同坐位之間空間都ok, 唔會好迫, 環境開揚唔似其他既cafe 咁好侷促, 佢地呢度自成一角, 又唔會話好嘈, 都坐得幾舒服, 可以同妹妹傾下計睇睇個餐牌, 都好多野食, 價錢ok, 幾十蚊至佰幾蚊都有, 不過行入黎果時見到個蛋糕櫃, 好多款好想試哂佢地, 嘻嘻嘻~ 我要左杯 latte, 妹妹就要左杯朱古力沙冰, 之後就出左去蛋糕櫃睇下 d 蛋糕, 嘩~~ 應該都有10幾款蛋糕, 好靚, 樣樣都好想試, 我同妹妹一人簡左3款, 一齊share 黎食, 好好味, 我最鐘意食榛子果個, 妹妹就話 lemon tart 好清新, 藍莓同朱古力都好食, 食哂再飲埋杯野都好
睇睇個餐牌, 都好多野食, 價錢ok, 幾十蚊至佰幾蚊都有, 不過行入黎果時見到個蛋糕櫃, 好多款好想試哂佢地, 嘻嘻嘻~ 我要左杯 latte, 妹妹就要左杯朱古力沙冰, 之後就出左去蛋糕櫃睇下 d 蛋糕, 嘩~~ 應該都有10幾款蛋糕, 好靚, 樣樣都好想試, 我同妹妹一人簡左3款, 一齊share 黎食, 好好味, 我最鐘意食榛子果個, 妹妹就話 lemon tart 好清新, 藍莓同朱古力都好食, 食哂再飲埋杯野都好夠 lu, 下次有機會再黎試埋其他果 d 款 ^^
呢度都幾就腳, 係正the one 8樓, 係尖沙咀行街想休息下真係幾好, 食完過隔離間精品店睇下野行下減下肥, 哈哈, 環境唔錯, d cake 多款又好食, 下次行街行到tired 唔駛四圍搵地方坐, 呢度就 ok 啦啦啦~