2024-07-15
見呢間新開嘅西餐主門口掛晒牛肉,諗住佢啲牛一定好正啦,點知非常失望😑叫左4樣野,首先係個海鮮沙律,調味一般,酸甜辣類似泰式口味,但係偏淡,亦因為個調味咁淡,而令到啲海鮮嘅味道更加突出佢哋係急凍嘅,我諗佢哋烚海鮮嘅時候應該冇落鹽跟住去牛脊髓,呢個不過不失然後就係意粉,又係急凍帶子,意粉口感正常,但係調味怪怪地,個醬有好多碎海帶/昆布,同埋又話有海膽嘅?完全食唔出,個汁都唔見有,反而有啲蘑菇配料…個醬淨係有好多海帶,亦因為咁令到個after taste有啲腥最後就係份Black Angus rib eye…叫咗medium。一切落去就知道瀨野,正常靚牛扒應該唔使咁用力切,佢煎得唔錯嘅,不過本身件扒真係好唔靚…好多筋。咁嘅質素收$388/300g(未連加一) 中環同類型嘅餐廳求其一間質素同性價比都好過佢仲有無限添飲嘅檸檬茶$36/位(未加一)原來淨係會添茶俾你,係唔會加檸檬俾你嘅,勁搵笨買單時有個女待應嚟執枱我哋反映咗對件扒有幾咁失望,佢係完全冇反應嘅,之後有個類似經理嘅人嚟找錢,我哋再同佢講多次,佢先至話會反映俾廚房知,不過來貨好難控制…(我心諗咁你入啲好啲嘅貨咪得囉,咁嘅質素收咁嘅價錢都
跟住去牛脊髓,呢個不過不失
買單時有個女待應嚟執枱我哋反映咗對件扒有幾咁失望,佢係完全冇反應嘅,之後有個類似經理嘅人嚟找錢,我哋再同佢講多次,佢先至話會反映俾廚房知,不過來貨好難控制…(我心諗咁你入啲好啲嘅貨咪得囉,咁嘅質素收咁嘅價錢都拎出嚟俾客食)
2個人埋單$1043,無下次