2019-03-10
今日寶寶去左荔枝角做Training,於是我就book左哩間餐廳,然後就去接寶寶放工😚哩間The Americano 係Texas Burger 既分鋪,之前我地都去過旺角朗豪坊既Texas Burger,但style 就有d唔同。The Americano 就係荔枝角既D2 Place 對面,位置都算易搵。一出升降機就會見到餐廳鋪面。餐廳座位唔算太多,所以記得要Book 枱呀。室內裝潢都幾有西方感覺,用左好多木材既傢私枱椅。今次主要係黎品嚐一下,傳說中既熱熔漢堡。所以我地散叫左一個漢堡,一個Set Dinner同埋飲品、小食。小食香蒜帕馬臣薯條本來我地想叫「香脆西班牙魷魚圈」,可惜😢今日無貨,就叫左個薯條🍟「香蒜」系列!不過仲有帕馬臣芝士碎😋食住小食等漢堡!熱熔拉可雷特芝士漢堡😍😍期待已久既漢堡終於上枱喇!哈哈😂原來漢堡自己都有跟薯條🙈漢堡好厚身,有薯餅、牛肉漢堡、芝士、豬肉腸,真係厚到唔知點樣去食佢。熱溶芝士係哩個漢堡既精粹,鋪滿左第一層漢堡包面 同 豬肉腸之間😛真係好有罪惡感😌如果你未睇得清楚漢堡有幾豐富,就可以望下哩個漢堡既橫切面,就可以一目了然喇。可惜侍應冇係我面前落熱熔芝士
小食
香蒜帕馬臣薯條
熱熔拉可雷特芝士漢堡
如果你未睇得清楚漢堡有幾豐富,就可以望下哩個漢堡既橫切面,就可以一目了然喇。可惜侍應冇係我面前落熱熔芝士,而係一上枱已經有....好彩隔離枱客人都有叫,親自睇先夠震撼架嘛😎😎
Set Dinner
餐湯 - 洋蔥湯
主菜 - 珍寶大蝦海鮮墨汁意大利麵
意粉有2隻大蝦,煎香左幾香,肉質結實唔會鬆散。仲有帶子,兩面封煎,入面juicy唔會dry。
但係意粉就唔算太好口感,未夠彈牙。但墨汁本身都幾香口,煮得幾入味。
飲品 - 奶昔
Trilogy of Chocolate Milk Shake
哩杯奶昔,超級濃味。奶昔加埋忌廉,都仲飲得出好濃厚既朱古力味。
最後,黎一張今晚既大合照喇!📸