2018-06-24 58 瀏覽
心血來潮, 係後街望下有咩食,俾佢門的裝修吸引左,感覺好似係外國d小店咁,見到全港首創咁勁,又唔貴,試試都好有兩樣招牌,本來都選擇困難症,但見到後面可以淨餸,咁就決定要個錫紙貝殼沙河粉,我都想知咩係沙河粉,另要津市牛腩,原全未食過用高高得錫紙包住成碗粉,慢慢打開都係一種樂趣,望下沙河粉都其實係河粉,不過幼身d滑d,飲啖湯,好濃的海鮮貝殼味,食落都有開心感,而沙白都幾肥美,仲幾多隻,開頭我以為得面個幾隻,食下食下先發覺點解食極都有津市牛腩的牛腩,當然冧身啦,有點似台灣紅燒牛肉,但又無咁濃味,可以我食原味啦,一路食一路諗我可以點形容隻味呢,最後我只係諗到,個份味道似牛肉乾,個份牛肉香,幾有趣