2019-04-30
約左朋友係觀塘食lunch,大家都唔想食得咁heavy,就揀左間cafe食,朋友推介話之前黎過覺得唔錯。餐廳位於工廈地下。內在環境都佈置得幾骨只,舒服可以坐得耐☺️香蕉朱古力pancake 🍫🍌🥞 $50最期待就係呢個pancake😍 好似出名☺️ 店員推介士多啤梨,但朋友唔好🍓,最後揀左香蕉朱古力味Pancake厚度有成1cm,絕對唔係m記薄切切個種🤤Pancake烤到表面金黃色微焦,有少少脆面內軟兩層pancake之間都會落左朱古力漿同香蕉👍🏻👍🏻雪糕唔係hea你既cheap cheap雀巢雪糕,而係Movenpick 😍😍 誠意十足🈵少少美中不足,Pancake有兩塊,如果可以多一球雪糕,就會兩塊pancake都可以沾到雪糕會更滿足☺️柚子大蝦沙律 🦐🥗 $62柚子係西柚切左粒,加左西柚令沙很感覺好fresh同更開胃沙律醬本身就撈左係菜入面份量都唔算太多,唔中意食咁多醬既朋友可以叫醬另上等一次食加左花生既沙律,味道又幾夾喎🤭大蝦有5粒切左半既蝦,稱唔上係鮮,但都幾有蝦味,$62黎講算不錯啦,性價比👌🏻黑松露粗薯條 🍟 $42薯條炸得夠脆,係我中意既質感😍配黑松露醬同茄汁,黑松露醬既松露
餐廳位於工廈地下。
內在環境都佈置得幾骨只,舒服可以坐得耐☺️
香蕉朱古力pancake 🍫🍌🥞 $50
Pancake厚度有成1cm,絕對唔係m記薄切切個種🤤
Pancake烤到表面金黃色微焦,有少少脆面內軟
兩層pancake之間都會落左朱古力漿同香蕉👍🏻👍🏻
柚子大蝦沙律 🦐🥗 $62
柚子係西柚切左粒,加左西柚令沙很感覺好fresh同更開胃
等一次食加左花生既沙律,味道又幾夾喎🤭
黑松露粗薯條 🍟 $42
薯條炸得夠脆,係我中意既質感😍
配黑松露醬同茄汁,黑松露醬既松露味唔算好濃,易入口,不過松露控就會略嚴淡d
份量十足,$42大大兜,3-4人份量岩岩好,兩個人食就會剩dd
地中海香草焗原條驢魚🐟 $158
驢魚鋪滿鹽黎焗熟,肉質十分嫩滑😍
由於魚皮上沾滿鹽,唔建議連皮食好偏咸,但魚肉味道就岩岩好
魚肉內塞滿左香草再焗,一d腥味都無👌🏻
配上加左油同番茄仔既醋汁,酸酸地都唔錯👍🏻
Green Tea Latte 🍵 $32
綠茶味夠曬濃😍
濃得黎又唔甜,唔膩,唔濟肚
很不錯的抹茶鮮奶🉐🉐
⭕️性價比頗高的一家cafe,嗌到成枱野$200唔使埋單,表示很高興☺️
⭕️唔收加一得黎都算有service👍🏻
⭕️環境逼少少,但都坐得幾舒服,晏就少d人去打卡都幾靚
⭕️地點方便,好近觀塘站👌🏻