2009-12-29
好耐冇假放的老公今日意外得到一天假,於是就去食我最鍾意的酒店buffet 啦~本來要去佐敦的逸東酒店食既,打電話去訂位竟然lunch同dinner全部full晒平日都咁好生意冇辦法只好揾過第二間,上OR睇到尼間好似都唔錯!個職員話今日都幾full只剩門口座位,坐門口就坐門口啦!最緊要係有好0野食就好了~12點幾去到其實門口位都幾好,自成一局幾安靜裡邊人多又有人慶祝比較吵小小,我地既座位旁邊又有一池錦鯉可以睇佢地游來游去都幾悠閒.都係講返有咩食物食:湯:菜亁排骨湯.南瓜湯,麵包種類5種以上我食左一種,咀嚼下好香小麥味忍唔住食左2個刺身.壽司:三文魚.八爪魚.吞拿魚.鱆紅魚.什錦壽司 冷盤:生蠔.螺.凍蝦.青口.淡菜.煙三文魚.另一種唔知咩黑胡椒煙白魚.薄片肉腸,3種切片芝士熱盤:中式炒牛肉.咕咾肉.甜豆炒蝦仁.西芹炒墨魚.肉醬意粉.白汁青口.燉羊肉.火雞肉.煎魚片.咖哩牛肉.青咖哩.紅咖哩.蒸魚塊.白汁疏菜.焗薯角.即煮粉面檔,螺肉鮮甜.焗酥皮三文魚好味沙律:生菜沙律.薯仔沙律.橄欖芝士茄仔沙律.蕃茄亁,生菜新鮮種類多甜品:木糠布甸.楊枝甘露布甸.藍梅芝士蛋糕.朱古力慕斯.栗子蛋糕.熱
都係講返有咩食物食:
刺身.壽司:三文魚.八爪魚.吞拿魚.鱆紅魚.什錦壽司
甜品:木糠布甸.楊枝甘露布甸.藍梅芝士蛋糕.朱古力慕斯.栗子蛋糕.熱喳渣
生果:種類得三種西瓜.密瓜.菠蘿.切的好細塊密瓜比較甜
雪糕:係movenpick好似有8種試左朱古力.臻子.咖啡.開心果.楓糖核桃,最好味就係楓糖核桃最難食就係開心果其他味道SOSO
有送一杯餐飲點左凍啡.凍奶茶佢地飲料唔得淡茂茂,我杯奶茶好似溝過水冇晒茶味,仲差過茶餐廳,話晒都係酒店係唔係應該要做的好D呢?
食物味道大致上都幾好food counter服務員態度親切有禮,外場加水加的好密收碟都好快,但係今日冇自製waffle同朱古力噴泉有小小失望~