2020-02-25 189 瀏覽
又係長沙灣果頭蕩🚶🏻‍♂️ 記得早排聽過朋友介紹呢頭有間小店中價高質 座位得10個左右 成間鋪頭只有店主一位😗 點知岩岩食完 已即忍不住想大寫食評同大家分享😋👇🏻👇🏻👇🏻 ... 🍴濃厚魚豚白脂稻庭烏冬 $62 (+$18火炙叉燒)上網見人話人氣是52蚊碗個魚湯底🐟 但食日式麵🇯🇵 硬係覺得應該要係有🐷豬骨味嘅 呢個又有🐟魚又有🐷豬骨 仲要包晒溏心蛋🐣 紫菜 蟹柳 粟米🌽等等 價錢都係62蚊🤩 媽呀 邊到搵呀 太餓的小妹忍不住再追加叉燒一客🤤 仲要係炙燒果隻 果然無失望🤗 成碗份量夠 湯底濃而不油膩🍜 食得出不是味精味 仲要有稻庭烏冬揀 我估開係中環收200蚊碗都仲得😭 ...🍴辛辣赤魚湯讚岐烏冬 $52.友人無辣🌶不歡 店主好好 怕我地會覺得辣而影響食慾 辣汁另上 等我地自行落 好貼心呀🥳 講返碗麵 讚岐烏冬好高汁 夠晒有口感 彈牙 湯底夠鮮🐟 食下食下已得返麵 湯已全消😂..🍴燒味琳魚乾 $68.大家相中都可見 份量多過出面賣魚乾多多聲😭 我係真係由頭食到尾都未食晒😂 店主將佢烤到好香脆 搭以沙律醬上 岩晒清新開胃前菜😋 ...🍴一口牛串 $25.入面拆開約有5粒 🐮切成粒狀 好有口
. 🍴濃厚魚豚白脂稻庭烏冬 $62 (+$18火炙叉燒)

🍴辛辣赤魚湯讚岐烏冬 $52
🍴燒味琳魚乾 $68
🍴一口牛串 $25
入面拆開約有5粒 🐮切成粒狀 好有口感同咬口 配檸檬🍋作調味 但小妹都是最愛鹽香味配牛🐮 .
🍴川味蒜燒茄子 $28
大大份 係真係原條🍆上 落滿孜然 蒜香 好夠香濃 但咸味不太夠 加左丁點豉油🤗 味道即提升💯 其實仲有好多串燒想叫😢 但奈何得我同友人兩位 已盡叫 我要快點下次再返兜😭
📍燒夜食堂
📍長沙灣順寧道98號美寧中心A座地下8號舖
📍星期一至日 12:00-15:00 ;18:00-01:00