2017-05-17 295 瀏覽
去到元朗食完晚餐😏之後就去搵間甜品店食甜野🍭呢間小店原來主打創意甜品,入面九成嘅食物、飲品都冇見過,即刻就入去試試。 大糖扭特選拼盤 $198 呢個係由廚師每日精選嘅八個甜品組成嘅一個大甜品。包括係五款主打嘅,即menu 內可見嘅甜品嘅縮小版,同三款神秘嘅甜品。好特別,每次去都肯定有新鮮咁,唔好嫌。 其中意式蕃茄芭菲就非常特別,佢用咗蕃茄做芭菲,食下勁濃嘅茄味,帶少少酸酸,如果鐘意食蕃茄嘅,實會鐘意。 而流芯花莉都好有趣,係以桂花同雪梨呢啲偏向中式嘅食材製作心太軟,再就背雲利拿雪糕。食落口,清甜順口,好舒服,唔似平時食朱古力咁heavy,再配啖雪糕,又熱又凍,感覺好新鮮,好刺激味蕾。

2017-05-04