2022-10-01
Happy Friday梗係去Soho 區chill下🍻 H.O.P House on Peel除咗主打西式x泰式fusion菜,必點佢地嘅signature cocktail🍸8pm前happy hour仲好抵飲!! Mai Tai $110由冧酒、檸檬、青檸、菠蘿汁整成,酒精濃度唔算好高(利申少飲酒都覺得幾易入口) 加上唔甜,俾人一種好清新嘅感覺😋 Coconut $68再嗌個新鮮香甜嘅即開椰青,幻想下眼前就係泰國嘅陽光與海灘…🌴🥥 嗚呀,幾時可以飛去泰國🇹🇭The crying tiger steak “seua rong hai” $228咁耐無得去旅行,我真係crying🐯 Angus Rib Eye Steak配泰式辛辣蘸料🌶 醬汁好香好惹味,食得出有魚露 🥩 牛扒肉質鮮嫩超juicy 一咬滿口油脂香🐂Thai basil chicken spaghetti (half) $78泰國香料辣炒意粉,加上紅椒青椒🫑粒同海量雞絲,係一道幾特別嘅fusion菜!! Skewers: Wagyu $32 粒粒都好嫩滑好juicy,高質👍Naem sour pork sausage $
Mai Tai $110
Coconut $68
Skewers:
Wagyu $32
粒粒都好嫩滑好juicy,高質👍
Naem sour pork sausage $36
酸豬肉腸Naem嘅表面微微燒焦,好惹味!!
Pineapple $32
又甜又爆汁既燒🍍真係超正!!
Zucchini $28
燒得好爽口,清甜可口!!
PS 埋單後調酒師仲送咗一人一shot俾我地,慶祝一下happy Friday🥳