2024-04-24
今日去左soho呢到試新野,黎到呢間「Katana」居酒屋,淨係睇面門都覺得勁靚門口壁畫好有日式風格內裡都唔差,牆上面全部都係浮世繪,藍色勁靚呢到有串燒set,同朋友黎呢到吹水飲酒食住串燒真係一流!sake杯可以自選,揀個自己中意既飲都開心啲,另外sake個壺都好特別,冰同酒分開,keep到冰凍之餘又唔會溝稀左啲酒,好細心!除左sake仲有好多唔同款signature cocktails,是日精選仲有ginger bee's knee,岩晒中意薑味既我,即刻叫返杯串燒亦唔話得,淨係睇樣都見到燒到好多汁好濃調味免治雞肉棒食落仲有一粒粒軟骨係中間,勁有咬口,配上甜甜醬汁好好味蟹肉菠菜沙律,除左蟹肉份量好多之外,菠菜都好新鮮,食落軟身冰凍,加埋麻醬真係無得輸和牛三文魚籽釜飯,外邊石窩好熱要小心三文魚籽咬落係會爆汁,勁估唔到和牛聞落已經勁香,食落更加唔洗講,好重牛肉味又軟身一啲都唔韌三文魚茶漬飯就覺得比較一般,湯汁比較清淡,勝在三文魚肉夠淋夠香
內裡都唔差,牆上面全部都係浮世繪,藍色勁靚
呢到有串燒set,同朋友黎呢到吹水飲酒食住串燒真係一流!
串燒亦唔話得,淨係睇樣都見到燒到好多汁好濃調味