2015-06-20 534 瀏覽
懶洋洋嘅星期六,唔想曬親但又想揾好嘢食……日本迷嘅蝦子餅提議試吓香港較少見嘅咖哩湯飯……去到時差唔多兩點,唔洗等位。我Order 咗個 Daily special ~ 吞拿魚,配蕃茄湯底, 小辣( baby samuri)。 蝦子餅要咗個羊肉配 coconut 湯底, 中辣 (adult samuri)。所有咖哩湯飯跟有日本米做嘅黃薑飯。我地再加咗個potato wasabi salad, 聽個名都知味道夾!等咗一陣,嘢食嚟啦!先講我嗰份,味道唔太辣,吞拿魚略太熟,配上嘅蔬菜好新鮮。蝦子餅個羊肉好蘇,佢係羊肉痴,所以覺得好味。黃薑飯軟硬適中,wasabi potato salad 我就覺得可以多D wasabi 㖭!整體嚟講,食物味道唔錯,外籍店主好友善,上菜亦好細緻。I will be back!

整體嚟講,食物味道唔錯,外籍店主好友善,上菜亦好細緻。

I will be back!
Daily special 吞拿魚
羊肉