2017-08-30 36 瀏覽
估你唔到工廈入面都有好feel西餐食,氣氛非常好的,光線暗暗地咁幾有情調,觀塘工廈樓上尋食記.....開始"慢煮 • 紐西蘭雙骨羊架法式焗忌廉薯"Set dinner, 低溫慢煮令羊肉肉質使肉類不會過熱保持到嫩滑效果,肉質柔軟而肉質肉十分之嫩滑,加上肉身厚,味道鮮甜,羊肉原汁原味十分新鮮!"黑松露 •羅勒 •意大利麵",黑松露風味怎麼都吃不膩,黑松露醬的味道讓人有驚喜;意大利麵面層加入魷魚,松露醬魷魚與意大利麵混合,煮意大利麵麵條掌握得剛剛好,口感很好吃!"烤子大蝦 •青口 •蜆肉海鮮意大利飯"上碟大大份,海鮮有大大隻蝦和大大隻青口睇落都覺得豐富,每粒米都被濃濃的汁包著,加上飯混合了带子肉,真是一口一鮮味,會令人吃不停!Overall Sous Vide的菜式整體黎講係好食,會推薦朋友上去試試同埋有機會自己再去試埋塊慢煮豬扒>>>!

2017-08-16