2019-10-27 202 瀏覽
三月係🇪🇸巴塞羅那去過Reserva Ibérico 位於La Boqueria總店試過最頂級既嘅 Ibérico ham之後都好難忘估唔到香港都有佢嘅分店 呢度環境比較靜 放假黎Chill下食下火腿都真係唔錯今次我哋兩個人食左個Dinner setStarter 我地Upgrade 左其中一set 做「Deluxe Jamón Platter 」食最頂級嘅ham入面包左4款唔同既Ham由左至右分別係30個月、36個月、48個月至64個月風乾期嘅Ham 由淡味食要濃味。同上次喺巴塞隆拿食一模一樣!Main Course 方面我哋叫咗「伊比利亞豬肩肉漢堡 」同埋「網燒科羅拉多羊T骨」漢堡用上伊比利亞豬肩肉片配上一個小小辣嘅汁幾好食 個羊就正常水準唔錯Churros 係我去西班牙嘅時候最鍾意嘅甜品!Reserva Ibérico既Churros相當有水準!即叫即整外脆內軟仲熱辣辣!好食過唔少係西班牙既餐廳!
三月係🇪🇸巴塞羅那去過
估唔到香港都有佢嘅分店 呢度環境比較靜
放假黎Chill下食下火腿都真係唔錯

今次我哋兩個人食左個Dinner set
Starter 我地Upgrade 左其中一set 做
入面包左4款唔同既Ham
同上次喺巴塞隆拿食一模一樣!