2021-04-13 318 瀏覽
位於西貢嘅一間咖啡小店,已經有好多美食博客曾經介紹過呢間小店嘅手作雪糕(佢哋嘅威士忌雪糕真係好出色㗎)。之不過今日小編想介紹嘅係,佢哋嘅咖啡,同埋可可飲品。第一杯咖啡叫做「Spanish Latte」,特別之處係加入自家製嘅煉奶同埋雲呢拿配方,調配出一種特別順滑濃郁嘅口感,單飲咖啡嘅話就會覺得容易入口,牛奶味同埋咖啡味配合不俗,兩者十分之夾。如果邊食雪糕邊飲咖啡嘅話,則會覺得咖啡味特別出眾!(小編更喜愛兩者同步,加強左咖啡嘅香濃衝擊)。第二杯就係Rich Cacao,即係用上濃厚嘅可可豆沖製成嘅飲品,當中加入左忌廉及牛奶,讓整體保持濃厚嘅同時,亦都變得更加香滑。店員特登配送一粒完整可可豆讓顧客品嚐無添加嘅味道,細細啖咁咀嚼,真係好香,愈咀嚼愈可口。喺寒冷嘅冬日,飲番一杯暖可可,真係好幸福啊~小店十分之有心思,會用精美嘅器具盛載美食,例如銀器嘅杯墊,細緻嘅杯具套裝,或係精美嘅匙羹。極致化呢一個美食嘅體驗。近日天氣轉寒冷,大家注意保暖呢~hushush ice cream . coffee售價:Spanish Latte $55;Rich Cacao $52(不設加一)地址:西貢福民路58

近日天氣轉寒冷,大家注意保暖呢~

hushush ice cream . coffee
地址:西貢福民路58-72號高富樓地下33號舖
營業時間:10:30 – 18:30(星期一休息)
  • Spanish  Latte