2020-12-13
2023 瀏覽
Kaneko Hannosuke @ wan chai - Special tempura rice bowl with extreme comments🥸👧🏻 ate...🌟Edomae premium tempura rice bowl $138(Conger eel, shrimp, mixed seafood fritter, soft boiled eggs, seaweed, snow pea) 🌟Regular tempura rice bowl $98(Mushroom, shrimp, mixed seafood fritter, soft boiled egg, seaweed, snow pea) 👧🏻 wants to say…知道呢間餐廳成日都要排隊 於是星期五一放工就狗衝過嚟 七點前去到都冇人排隊而且入面只有幾枱客 所以等咗5分鐘就安排我哋入座😽叫好左嘢食之後 我就先試咗佢杯黑豆茶 比佢好多日本餐廳好鍾意用個綠茶同玄米茶 我覺得黑豆茶就特別同香好多❣️又唔會太濃而且好易入口😻好少會特登同一段仔讚一杯熱茶😹嘢食方面 基本我叫嘅天丼同江戶前丼最大嘅分別就係前者有菇
👧🏻 ate...
👧🏻 wants to say…
嘢食方面 基本我叫嘅天丼同江戶前丼最大嘅分別就係前者有菇菌後者有鰻魚 有啲失望嘅位係哩度嘅賣點明明係即叫即炸不過出到嚟就唔係好食到即叫即炸嗰種脆口嘅感覺🧐出到嚟全部都係諗身 海老炸粉就特別厚🙌🏻小柱🦑同埋蔬菜類例如炸海苔同豌豆就不過不失啦 鰻魚我都係prefer燒多過炸😹
值得一讚嘅係 店舖好細心 有擺咗個牌喺度提醒你食到一半先好吉村個炸溫泉蛋嚟撈飯😽生熟度啱啱好 撈左之後真係令到成個飯香左同埋冇咁油膩🙉成餐飯最好是嘅炸物就係天丼入面嘅炸菇菌🙀一咬落去勁juicy仲要勁香濃❣️雖然兩個飯都偏油膩 炸物都唔係做得好出色 但勝在佢個黑都茶壺擺左喺你張枱度等食客無限refill 好細心 可惜一邊食一邊解膩🌟