2022-07-06 1306 瀏覽
呢間餐廳幾特別, 因為燒肉+打邊爐集於一身, 一區係shabu shabu, 另一區係燒肉而我今次就叫左松SRF燒肉放題 $398/位 (星期一至四)一開始店員會先上一盤燒肉盛, 擺盤非常靚, 最吸引既係每人一舊日本佐賀黑毛和牛, 呢個無得任點, 只限一客, 食落去真係好高質, 入口即融!成個口腔都充滿住油脂香, 如果需任食既話, 就要俾最貴果個$698啦!之後就係呢個套餐既主角: 美國SRF安格斯和牛牛板腱, 仲要薄切+一口牛選擇, 身為食肉獸既我, 梗係要咩都試D啦!食落去雖然唔夠日本佐賀黑毛和牛入口即融個種感覺, 但仍然都好重牛肉味, 而且食落去油脂好香亦充滿牛肉鮮味!呢個套餐除左食牛, 仲有好多海鮮+蔬菜任點任食, 個人推介幾款海鮮俾網友試下!海鮮一定要叫廣島蠔+蜆+帶子, 而蔬菜最中意就係金菇+粟米! 因為師傅會落左一舊細牛油, 然後擺落個爐到燒, 牛油香味蜂擁而上!!之後出面仲有好多飲品+甜品選擇, 甜品方面本人極力推介Meji既抹茶紅豆雪條, 唔好以為真係雪條, 原來入面好多餡! 食落去真係有驚喜!仲有好多款式既雪條可以試, 但本人實在太飽啦! So far, 呢間餐廳既
仲有好多款式既雪條可以試, 但本人實在太飽啦!
So far, 呢間餐廳既燒肉真係做得好好! 牛肉既質素十分高! 而且仲可以任叫海鮮, 絕對可以回本添呀! 有機會之後再黎, 一定會試埋打邊爐!