2K
2008-12-31 14 瀏覽
31-12-2008之前睇過 KC 食評關於呢度的紅 bok bok「彩虹湯河」, 幾有興趣, 今日 lunch 落0黎試試.未食已聞到好香蒜味, 湯底呈 Stabilo Boss 螢光筆的粉紅色 (!!!), 賣相勁似藥水, 老實講真係幾嚇人... 飲落無預期中的南乳味, 但蒜味強烈, 酸酸甜甜, 幾得意; 河粉滑身, 不過一般薄又黐埋一餅0野, 感覺麻麻; 配料就有一條條碎濕濕的魷魚, 彈牙但帶腥味的魚蛋, 一樣彈牙但無咁腥的魚片頭, 爽爽的通菜, 一件滑身但帶點實淨的豬紅, 及索湯得很的豆卜, 幾豐富. 幾有特色又五顏六色的一碗粉, 值得試試.呢度由泰國人經營, 環境屬街坊格, 衛生 ok, 招呼亦 ok.$23 一碗, 抵食. 下次試試其他食物吧.
31-12-2008

$23 一碗, 抵食. 下次試試其他食物吧.