餐廳喺大角咀食街之一嘅博文街。門面左上角Starry Night嘅藍光招牌燈箱好有夜空感覺。室內裝潢都係精心佈置:髹咗唔同顏色嘅木枱木櫈噴上Starry Night字樣;復古風格嘅吊燈同掛鐘;枱上嘅別緻小盤栽,心情都即刻愉快起嚟。Mocktail【Virgin spins Colada】充滿鮮果味嘅Mocktails,有菠蘿汁、橙汁、椰子cream再加糖漿,上面再有薄荷葉。飲落菠蘿味較橙味突出,而椰香就令味道更豐富,薄荷葉感覺清涼,好適合夏天飲。【Virgin Mary】番茄汁、檸檬汁、青瓜、鹽、胡椒粉、辣椒仔、喼汁,辣酸鹹三種味道嘅飲品應該係小眾之選,但我就係每次飲Mocktail都會揀。三種味道都幾平衡,不錯。威靈頓牛柳套餐(2人用)$598Starter【日本磯燒鮑魚】 搽咗醬油再燒嘅鮑魚,咬落非當爽彈,用醬油燒出嚟更突顯鮑魚本身嘅鮮甜。配上田園沙律同番茄沙沙感覺清新。【輕煎鵝肝】鵝肝嫩滑帶恰到好處嘅羶味,由於輕煎再加上配咗蘋果紅酒汁冇乜油膩感。配有三片香脆多士,鍾意可以食埋鵝肝多士~Soup【周打蜆湯】口感好creamy,飲落奶香味濃,用麵包粒蘸湯嚟食好正。材料有兩隻鮮甜大蜆、

Mocktail

威靈頓牛柳套餐(2人用)$598

Starter

Soup
【周打蜆湯】口感好creamy,飲落奶香味濃,用麵包粒蘸湯嚟食好正。材料有兩隻鮮甜大蜆、魚肉、薯粒,材料份量唔少,大滿足。

主菜
【白酒蟹肉燴飯】由北海道蟹膏、蒜、帕爾馬芝士、白酒製作成Creamy醬汁嘅risotto,有黑蟹籽點綴,上面大隻炸軟殻蟹,旁邊仲有唔少蟹肉。啱晒我呢個蟹迷。Risotto食落有少少偏鹹,但啖啖軟滑口感,軟殻蟹亦夠香脆,用料十足,相當唔錯。

【傳統英式威靈頓牛柳】由於威靈頓牛扒做法較為花工夫所以喺一般西餐廳比較少見。牛柳上面有一層鵝肝醬同釀野菌、rosemary同火腿嘅酥皮。酥皮香脆可口、野菌有咬口、三成熟嘅牛柳軟腍肉質紅潤多汁,三種口感之餘味道又多層次。配有田園沙律有肉有菜夠平衡。

呢個二人餐冇甜品,感覺未臻完美。但整體食物水準高,材料豐富,我哋都相當滿意。