2021-07-06
Staycation package包埋嘅自助早餐,check-in時已經揀定入座時段,時段分為7:30同9:30。預早咗幾分鐘到,唔使等就可以入座。食物種類好多,而且re-fill得好密,除咗即點即製嘅食物之外,基本上大部分都唔使等就攞到。以下係幾樣食完覺得幾好食嘅嘢。西式早餐區有豬肉腸、雞肉腸、三角薯餅、煙肉、煎蕃茄、粟米、茄汁焗豆等等。三角薯餅炸得超脆,我食咗幾塊。煙肉煎到好脆,一啲都唔油膩,又唔會太鹹。有兩個廚師即席煮不同款式嘅蛋料理,好多人排隊等煎太陽蛋。我就點咗一份奄列,奄列餡可以自選,揀咗芝士火腿。奄列都幾大份,切開有流心芝士,好正中式方面有白粥、雞粥、乾燒伊麵、齋腸粉、蝦餃、豬肉燒賣、珍珠雞等等。蝦餃食唔到餡料有蝦,而燒賣就好粉,似乎點心麻麻地。反而雞粥好好味,粥底清甜,有雞味。仲有脆卜卜嘅油炸鬼。甜食方面就拎咗以上呢幾款,最好味係朱古力酥,朱古力味濃又酥脆。迷你葡撻都好味,撻皮酥脆,蛋漿夠滑又唔太甜。牛角包表面酥脆,但入面就唔太脆。而pancake同朱古力muffin就比較飽肚。飲品方面都幾多選擇,有西柚汁、黑加侖子汁、橙汁同蘋果汁。估唔到仲有sparkling wi
飲品方面都幾多選擇,有西柚汁、黑加侖子汁、橙汁同蘋果汁。估唔到仲有sparkling wine,早餐飲sparkling wine真係好有渡假嘅感覺
呢個自助早餐有好多款式嘅食物,好耐無試過食早餐食到咁飽咁滿足為呢次staycation加咗唔少分數