2022-07-17
今次staycation package 包一個在這間餐廳享用的2人晚飯套餐。1人份的套餐有湯或沙律任選其一,主菜有雞/魚/豬任選其一,及甜品並送汽泡酒。首先會送上2條面包,可以refill,可惜面包無預期好食一條口感好硬,另一條好乾身。我們揀了:沙律 - 沙律菜新鮮,有面包粒,中式燒肉粒,整體味道比較中式,好特別磨菇忌簾湯 - 湯質地略稀,不夠creamy,菇味欠香濃主菜香煎盲曹魚 - 魚皮煎得香脆,魚肉結實,配菜有車厘茄及法邊豆,配上酸酸甜甜醬汁,好有地中海風味鮮茄焗西班牙黑豚豬扒飯 - 聽聞好出名,所以揀了。賣相真的好吸引,太陽蛋煎得好靚,豬扒肉質嫰滑,略嫌飯底不夠乾身,飯徧淋,欠缺香口及口感甜品Raspberry Tart - 外表好靚,每粒Raspberry 入面注入了Raspberry jam,整體好酸衝擊了味蕾!朱古力核桃撻 - 朱古力好幼滑,撻入面有豐富的核桃,整體不太甜,好好味另外服務貼心,值得讚賞
我們揀了:
磨菇忌簾湯 - 湯質地略稀,不夠creamy,菇味欠香濃
主菜
甜品
另外服務貼心,值得讚賞