2020-12-23 9694 瀏覽
慶祝anniversary,去左住the murray既package,包左$1200消費額,所以去左食popinjays,呢餐岩岩好食左11XX。一去到首先環境好好,好寧靜,有大聖誕樹做裝飾,店員服務都好好,所有野都好整齊。一叫完野食,就會有侍應拎住盤麵包黎比你揀,有三四款,講真都唔係好清楚邊款打邊款,都係隨便揀。麵包外脆內軟,入面好鬆軟。之後有個前菜的物體,應該係三文魚蓉,還好,個三文魚子太咸跟住係我地叫的第一個菜式,龍蝦,以為係開邊龍蝦然後應該都有半邊,點知上到黎原來係咁樣嫁,又幾得意喎而且好好食,龍蝦肉好juicy,亦都好有龍蝦味,唔會話好淡除左龍蝦肉,仲有個龍蝦肉做成既餅,上面有忌廉,幾新鮮,唔錯牛扒,果真做到5成熟食落非常嫩又juicy,唔算多筋亦唔鞋牛肉味濃意大利飯,都幾多雜菌,個飯好香雜菌味忌廉配意大利飯令個飯更creamy更好食唯一唔好就係D飯真係好硬跟住我地本身叫左個意粉,不過等了又等,以為佢想等我地食完一樣先上一樣,不過食完個飯等左好耐,都冇,就知意粉應該漏左單,既然係咁,都無謂再叫,直接叫甜品甜品的選擇不多呢個係雪芭個人覺得個雪芭好酸,不過d水果好新鮮講番其實點

麵包外脆內軟,入面好鬆軟。
麵包
麵包

之後有個前菜的物體,應該係三文魚蓉,還好,個三文魚子太咸
三文魚蓉

而且好好食,龍蝦肉好juicy,亦都好有龍蝦味,唔會話好淡
除左龍蝦肉,仲有個龍蝦肉做成既餅,上面有忌廉,幾新鮮,唔錯
龍蝦

牛扒,果真做到5成熟
食落非常嫩又juicy,唔算多筋亦唔鞋
牛肉味濃
牛扒

意大利飯,都幾多雜菌,個飯好香雜菌味
忌廉配意大利飯令個飯更creamy更好食
唯一唔好就係D飯真係好硬

甜品的選擇不多
呢個係雪芭
個人覺得個雪芭好酸,不過d水果好新鮮
講番其實點解我地會叫甜品,係因為之前訂座講左慶祝anniversary,餐廳話會係甜品上加一個happy anniversary既牌,亦都會係碟邊寫上happy anniversary的字,點知黎到係...乜都冇的,真心有D失望,因為相信好多人都係,如果冇特別野既話基本上可以唔食甜品,叫呢個甜品都係為左寫字影相慶祝

不過既然都上左枱,又冇理由叫人拎番入去寫,所以就算了

之後餐廳冇啦啦拎左呢碟野黎,話咩慶祝我地anniversary,唔知係咪聽到我係度吐曹?

不過就唔係好知係咩黎,但就好勁芝麻味呀

總結服務好環境好,食物味道一半好食一半一般,間唔中食下都無妨既。

PS水只有一壺,飲晒就冇了
2020-12-06
紀念日