2023-08-30
而家我哋盡可能外出用餐都會選擇親子餐廳👨👩👦🍽️BB開心👶🏻😃爸媽又舒服🤣win win✌🏻✌🏻早幾日係九龍灣行完街🛍️就去咗Su Casa親子餐廳👩🏻🍳👨🏼🍳🍴餐廳分咗2個區域,遊樂區🧸&進食區🥢可以同BB一齊用餐享受美食,又可以比BB 消放吓電🪫Party遊樂區空間好大🎉足夠小朋友走嚟走去👟💨設有小朋友玩具🪀有board games 🃏&足球機🥅大人,細路都啱玩呀😀環境設計以清新.自然.輕盈嘅感覺🌱🌵令人覺得好舒適,好適合大家包場輕輕鬆鬆咁玩🕹️牆壁上仲有自然風嘅圖案,啱晒影相打卡🤳而進食區,以簡潔.精緻.高雅嘅概念🔅💡柔和而溫暖的燈光,感覺好舒適🛋️📝餐單都有好多選擇,我哋就點左2份Set Lunch😍🐷加拿大無骨豬扒(配薯條) ✨厚切嘅無骨豬肉扒,扒烤至金黃色,充分熟透,豬肉保持多汁嫩嫩嘅口感, 搭配脆口的薯條,令整道菜口感更豐富🐮紐西蘭牛西冷(配意粉)✨牛肉肉質鮮嫩多汁搭配意粉,味道和質感獲得平衡。意粉融合牛肉的肉汁,為整道菜帶嚟豐富嘅層次感🎃南瓜餐湯✨南瓜甜味濃郁和湯感滑順☕️手工咖啡🔅榛子咖啡🌰🔅焦糖咖啡✨咖啡口感清澈,輕盈,可以突顯出咖啡豆的酸度和果香;🦪精選生蠔✨生蠔味
📝餐單都有好多選擇,我哋就點左2份Set Lunch😍
🐷加拿大無骨豬扒(配薯條)
🐮紐西蘭牛西冷(配意粉)
🎃南瓜餐湯
✨南瓜甜味濃郁和湯感滑順
☕️手工咖啡
🔅榛子咖啡🌰
🔅焦糖咖啡
✨咖啡口感清澈,輕盈,可以突顯出咖啡豆的酸度和果香;
🦪精選生蠔
✨生蠔味道鮮美&鮮甜,有濃郁的海洋風味。肉質柔軟且滑順,仲有微妙的鹹味
🍰藍莓芝士餅
✨酸甜的藍莓和濃郁的芝士口感,讓人垂涎欲滴。口感通常柔軟,濕潤
👦🏻👧🏻餐廳仲有提供3款特別為小朋友設計嘅Kids Menu,都會用車車🚗盤裝,食物色彩繽紛🌈
呢度仲有顏色筆🖍️填色紙&小玩具比BB玩,
爸爸媽媽就可以舒舒服服食返餐啦😋
有得玩,有得食,消磨咗一個下午😝正‼️下次過嚟九龍灣,再食過先😘