2016-08-17 2877 瀏覽
唔知幾多年前開始就參加restaurant week, 以一個'affordable ' 既價錢食到d 中上環鍾等靚dd餐廳今年拎到個早pass本身揀左SEPA , 最後朋友揀左老遠既CIRQLE , 銅鑼灣sogo 後面搭小巴第一站落車向後行5分鍾就到遲左少少到達既關係,坐唔到窗邊位, 不會都睇到海洋公園山上的招牌既睇到餐牌, 決定和朋友share, $118/set蘑菇湯味道濃郁,有調教味道,味道適中遺忘了主菜之一的海驢拍照,印象中皮煎得脆脆, 煎得剛好, 沒有over cook, 係主菜時間我地仲一人一杯白酒,加$50, 我問waitress 白酒係咩? 她簡單介紹左係sauvignon blanc,我呆了一下,於是佢話可以俾我試少少, 都唔錯既house wine~~ 今次我地叫左medium rare,肉質同平時有D不同,實實地,唔係林林地個種,HMM。。。。。雖然食完之後個supervisior 有因為我地既疑問解釋係品種問題。。。兩款甜品都出色,星期六的下午,從昨晚宿醉兼狂歡的情緒中,回到寧靜的空間中。香港仔,是今次的選擇。偶有一次的經驗,給我們常於中環,尖沙咀出沒的人,

睇到餐牌, 決定和朋友share, $118/set
蘑菇湯味道濃郁,有調教味道,味道適中

兩款甜品都出色,
星期六的下午,從昨晚宿醉兼狂歡的情緒中,回到寧靜的空間中。
香港仔,是今次的選擇。偶有一次的經驗,給我們常於中環,尖沙咀出沒的人,一次清新的選擇
2016-07-30