餐廳: Green Waffle Diner (擺花街)
資訊:

2024-07-13 743 瀏覽
依家夏天天氣真係超級無敵熱,今日一大早約左係外國番來嘅朋友聚舊,因為時間所限,行程好趕,搞到要約係早上9:30見面,好彩呢間位於中環嘅canadian cafe好早都有開門,有breakfast menu之餘又有brunch menu,最好就係連keto menu都有,真係所有人都一定有嘢岩!今日有一樣嘢想特別推介,就係個新出summer menu嘅藍螺旋藻發酵梳打 (Kefir fizzy blue spirulina soda)。外表藍色好summery feel,除此之外,原來都好多health benefits,包括抗炎、抗氧化、降血壓、排毒、支持免疫系統、幫助消化、促進新陳代謝。夏天熱到飛起飲呢個真係好消暑!另外我都見到有推出「Chili Sauce發酵辣椒醬禮盒」,感覺幾特別所以我都買左一份返去送比朋友當香港手信!HK$294三支價錢合理啦~個packaging好有心,好得意!