2016-04-13
星期天妹妹咁啱去開我果頭順道載我回家和老爸晚飯,時間尚早所以諗住嚟個下午茶;星期日周圍都咁多人,突然想起觀塘果間上樓cafe,不過觀塘工業區上樓食肆十居其九星期日都定休,所以都係打個電話去問下安全些。下午3:30打通了電話,即係有開門啦。問埋幾點關門⋯五點,good....! 上次係平日下晝去,一來新二來閒日人流不多,今次周日⋯比上次多番些少人,仲有最後一張吉檯 妹妹去過鰂魚涌果間pregio,知道這兒也是by pregio佢好開心,話一定一要食窩夫 有新野研究完一輪,最後決定叫一份咸食一份甜食,4個人叫了一份all day breakfast 和一份窩夫一起分享。 用木板盛放著All day breakfast 好有份量好豐富,未食已好滿足!!! 當中的火腿扒有番咁上下厚度,唔會過咸,好味! 士多啤梨窩夫一份有4件厚厚的窩夫、一球MOVENPICK雪糕、一堆忌廉,一堆草莓,又是一個份量十足的美食! 熱辣辣~ 窩夫係即叫即烤! 四個人啱啱好每人一份,配上MOVENPICK士多啤梨雪糕、新鮮士多啤梨,就是美味有質素的甜點 ! 我杯朱古力都有拉花呀! 百子櫃 ~ 中西混合,將百合
有新野
我杯朱古力都有拉花呀!
百子櫃 ~ 中西混合,將百合蓮子來煮咖啡,很夾又有創意!
橙味咖啡
題外話/補充資料:
STAFF很NICE , 服務態度好,細心有耐性 !