2019-03-25 2718 瀏覽
朋友生日一早約左食個weekend semi-buffet lunch, 改過期之後終於去左食了..the steak house平日lunch唔開的, 星期六日lunch係食semi-buffet, 一坐低問要咩任飲fruit juice如orange juice, grapefruit juice同cranberry juice!, 其實另外仲有d non-alcoholic的如柚子mojito同milk shake都可以自己去甜品section果邊自取~再者就係先叫主菜, 因為佢個爐grill要一早prepare定, 可選牛, 羊, 豬, 魚, 蝦等等主菜, 而沙律bar, 甜品係自助形式的~ 我地4大一細選了二人份的U.S. Prime Rib Beef (20oz) 同 Spanish Pork Rack (16oz), 另外一個Australia Lamb Chop (8oz)!我一向大愛呢度既所有食物包括沙律bar, d food quality好到不得了又fresh得很~ 最重要係個variety都比足你choose! ham都3款, 沙律菜又5款, 仲有牛油果, 木瓜

我一向大愛呢度既所有食物包括沙律bar, d food quality好到不得了又fresh得很~ 最重要係個variety都比足你choose! ham都3款, 沙律菜又5款, 仲有牛油果, 木瓜, 紅菜頭, 芝士又n款, 仲有各乾果如fig , 甜梨等等, 其實仲有少少香口野如炸南瓜, 炸雞條, 同炸脆芋片等等~ 呢度都食到大半飽, 仲要百食不厭~

呢個時候今天比少少我地試食的係burger, just medium rare的肉加埋成件好味得很~ 食左1-2 round salad / appetizer , 就一人上左個龍蝦湯~ 呢個時候, 我去左攞左一杯蜜糖綠茶爆珠同chocolate milkshake~

飽飽地再上埋d主菜, 一上台好香的grill肉未, 件牛十分吸引,而豬同羊則放在另一盤上~ 因為我地share的關係, 每人有隻大碟上有件菇, 西蘭花同2件薯仔, 十分細心方便~

豬嫩又juicy, 有豬味, 不過我都係like爆個牛, 佢地食medium rare, 我就食牛邊熟d的部分, grill到剛好, 一切就得, 淋又香, 好正~ 仲有n種salts同mustard你自己選擇, 十分享受著美食呢~

唔食羊的我被告知今天的驚喜是羊架!!!!! 肥又香, 羊味十足, 比自己街外買的差得遠~ 佢地話下次都要多d人一齊來叫羊喎~

好多dessert, 不過大家都唔係好食得下, Mango Napoleon, fruit cream cake, macaroon, cheesecake, strawberry cream cake, icecream, fresh fruit, etc.... 食左d便order drinks了~

今期恆生咭最抵有8折優惠, 真係要搵機會再來~

2019-03-25
慶祝紀念