2009-12-08
出糧又想食好些,對自己好些,當然係日本魚生啦!食好些就更唔係迴轉個隻啦!見到廣在尖沙咀有分店,又心郁郁想試下盛名已久的Sushi.星期五Walk-in居然有位兼只得三成客,於是膽粗粗坐Sushi Bar,無Menu但師父恭敬地問我們想吃什麼,問過budget由他發號,細心問過不可吃的list,感覺很受尊重,未吃已感覺良好。開始吃的是淡口的左口魚,但鮨邊的厚實彈牙之感,第一口已覺得很有意思。另外都吃了很多,比較難忘的有蝦,師父話係冰鮮,不同急凍,所以有蝦鮮味和彈又軟之感,吃魚生之妙莫非如此。還有最精彩的Toro,師父介照食個邊,因為唔多有, 有質感無"斤"。可以讚多讚的是配菜,D garlic 制得好好,保持原味又不過酸。美中不足係無蜜瓜只得柿做甜品,欠了一個甜美的結局!$950/each 我覺得係price performance 的!