2015-06-05 415 瀏覽
土多啤梨雜果窩夫配綠茶雪糕(外賣) $41唔知大家會唔會覺得食完晚飯之後唔食埋甜品就好似唔完整咁呢?我就係個咁嘅人。同朋友喺附近食完飯之後,因為我要求要食甜品,所以佢就陪我黎食試下呢間。鋪頭唔大,大約容納到20個人,而且裝修都幾靚幾整齊。鋪頭出面已經貼左menu,睇相都幾吸引下。不過一入到去,只係遲疑左幾秒,即刻俾個店員問我地要食咩。我地當堂呆左,不過唯有都係攞個menu黎揀野食,以為呢度嘅policy係揀完先坐低。點知嗌完,個店員就俾左張外賣劵我地,要我地等約10分鐘。我地完全反應唔切,就咁就俾人屈左我地叫外賣,冇得舒舒服服坐係度食,仲要收多我地一蚊。不過都俾左錢,冇理由唔食,又冇得轉堂食,唯有死死地氣等野食到。個窩夫就算擺左落膠盒,賣相都幾靚嘅,而且將雪糕分開黎擺。雪糕係好食嘅,綠茶味好重。士多啤梨醬都ok,有咬到一粒粒果肉。其餘嘅就真係唔合格。窩夫勁硬,好似食緊餅乾咁,同外脆内軟嗰d爭成條街。雜果分量就太少。呢個窩夫唔値$40,而且服務態度又差,以後都唔會再黎。
土多啤梨雜果窩夫配綠茶雪糕(外賣) $41
5 分鐘 (外賣自取)