2020-05-05 1053 瀏覽
再放半天假,例行「放工事」孖同事兼 Food Buddy 嘆個 tea hea吓👯‍♀️走到灣仔後街,是被雪糕三文治吸引過嚟🤩原先想點份 butter milk pancake,可惜weekend 先供應,平時好少2個揀同一款嘢,因為鍾意一齊 share 可以試多款嘢😋😋但 Ice-cream sandwiches 都係得一款,原來每間分店都有指定款式,天氣熱最後都係一齊揀番雪糕三文治而見人打卡好色彩繽紛嘅 rainbow chocolate 都係 seasonal 限定,已經完了🤷🏻‍♂️最近發現啲餐廳都推出焙茶(即:日本煎茶) Latte呢間啱我,甜度可以自己選擇,waiter 有溫馨提示走甜會比較澀,但我就係想飲出茶嘅甘澀味,愛茶的人便會懂😗因為冇咗期間限定嘅彩虹🌈朱古力,結果都係一齊揀咗Hojicha Latte...食完整個雪糕三文治比正常三文治還要飽滯,杯焙杯發揮到功效,好香濃、甘甘澀澀幫助消滯環境舒適,2邊都有落地玻璃,可以望出街外,位置寬落,整間餐廳用上油木枱木櫈,樓底夠高好通爽;非常時期😷客人一離坐馬上清潔消毒,確保衛生!
走到灣仔後街,是被雪糕三文治吸引過嚟🤩
Ice  cream  sandwiches
Ice  cream  sandwiches