2023-02-26
LabEAT我喺Openrice已經見到好耐啦!終於搵到機會同個朋友嚟食🤤🤤 首先有餐前麵包同Welcome Drink🍸 係Rum酒+青蘋果+橙💚 其實本身我哋都唔太飲酒,不過飲落完全唔覺有酒味😳 味道仲好Fruity~(利申: 冇醉😝 我諗唔係好高濃度酒精嘅)不過其他飲品方面佢movktail嘅選擇都幾多,照顧到我哋呢啲唔飲酒嘅朋友😂 喺香港第一次食生牛肉薄片🥩😳 佢係伴埋黑松露、芝士碎、火箭菜一齊食,幾樣嘢夾埋個味好match!🤤 一放入口真係有種超幸福嘅感覺!😍同埋份西班牙黑毛豬鞍好厚切🐷🤤 但係一啲都唔柴,超級嫩口食落勁Juicy🥹 仲有啲食飯擺盤全部都好靚💕 好似藝術品🙈🤩最後甜品叫咗法式開心果甜可麗薄餅卷,呢個卷真係非常考功夫😳 薄議嘅餅皮咬開入面啖啖焦糖奶油🤤🤤好正呀!!!可惜得一人一舊有啲唔夠喉🥹btw好鍾意今次揀呢間餐廳嘅環境,估唔到喺旺角都有咁高質嘅西餐,特別係C字形梳化設計,私隱度好高,同朋皮傾計很適合👍🏻👍🏻 而且其他餐枱與餐枱之間距離足夠,傾偈都唔怕隔離聽到仲有呢度嘅服務係超好!😳😳 店員都係會企一個適當距離 唔會好騷擾但係又唔怕會叫唔到人😂😂 我地食完每道
仲有呢度嘅服務係超好!😳😳 店員都係會企一個適當距離 唔會好騷擾但係又唔怕會叫唔到人😂😂 我地食完每道菜 勁快就會收走+換碟😳 超貼心❤️
我係估唔到呢個價錢已經就可以享受到呢種質素嘅餐廳(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 呢間一定要Bookmark得,再Encore!