2020-07-29
相信唔少朋友仔都知道依間餐廳優勝在可以比客人根據餐牌上同自己嘅喜好mix and match🙌除咗多士可以自己配搭(bread type, spread flavour, toppings)係咖啡方面都同樣(milk and milk foam volume etc.)😛餐廳出面仲有個青草文青打卡位🌱不過夏天要打卡既代價就係出下汗😂🍴ᴍᴀɪɴ· 2 Toppings Toast $65﹟Open-faced toast 係toppings 方面有成12款選擇, 當中有d要額外再加錢的🙂麵包方面揀左fig & walnut, 而spread就係beetroot hummus👅其中一份toppings就揀咗tomato w/ feta cheese同埋chicken breast (+$12)﹟顏色配搭鮮艷, 胃口大開😆用料新鮮, 蕃茄仔都幾大粒, 咬落會爆汁, 鍾意佢嗰個黑醋醬係偏杰身, 酸酸地咁好開胃😍另外芝士再多返dd會更加開心😛雞胸份量都多, 食落嫩身, 唔會鞋颯颯👍紅菜頭spread食落無咩特別大味道, 麵包都夠軟熟但覺得可以再多啲核桃同無花果🙈口感相信會更加好🤭🍴ᴍᴀɪɴ· 2
🍴ᴍᴀɪɴ· 2 Toppings Toast $65
🍴ᴍᴀɪɴ· 2 Toppings Toast $65
﹟另一款就揀左同樣既🍅🧀加牛油果🥑(+$15) bread type同spread都係同上🙂味道配搭方面都唔錯, 牛油果夠熟夠軟身😎特別既係餐廳仲將牛油果轉左做其中一塊既spread, nice attempt🙌
🥤ᴅʀɪɴᴋ· Hot Latte $42
﹟咖啡有靚靚拉花, 但飲落咖啡味偏淡同稀身🤔🤔比較普通🙈