2022-03-05 231 瀏覽
放完工衝衝忙忙 係尖沙咀見到E 間賣台式野食嘅小店 就入左去試下 舖頭細細間 幾骨仔 叫左一碗紅燒牛肉麵 炸花枝丸 同埋百香果蘆薈綠茶 一於食餐好嘅 紅燒牛肉麵好大碗 有齊牛筋牛腩 成四舊噤多 牛筋冇腥味 彈牙爽滑 牛腩口感十足 唔鞋易咬 十分入味 牛肉湯需然唔係最濃果款 但係幾易入口 又有鮮味 麵質係偏幼 入口滑溜 加埋檯上嘅花椒油十分惹味 原品覺得加35蚊 花枝丸好似有d 貴 不過太肚餓最後都叫左 幾有驚喜 十分香口同香脆入口彈牙 同有少少椒鹽 十分惹味 好似食唔停口嘅小吃 飲品叫左百香果蘆薈綠茶 冇藥水味 唔會好甜 有粒粒蘆薈 甜甜地 好有口感 食完之後好滿足 一百蚊鬆d 就已經食左噤多野 回頭指數高