2022-06-04
入迪士尼終於唔使食套餐咁單調🐭,某日經過「迷離莊園」發現原來有半自助餐!可惜當日已經過咗last order,職員提我地可以上網預約💳,下次入園就唔使排隊walk in啦⋯ 主菜每人一份,可以自由享用自助餐區供應頭盤、沙律、甜品及飲品🥗,二百幾蚊喺樂園入邊任食,你又覺得抵唔抵?————————————————👅冒險家半自助餐(成人$258)🔸前菜/熟食🔸👉🏻自助區分三張長檯,係咪好多嘢食呢?其實左右兩張長檯係一樣嘅沙律同熟食,而每張檯左右兩邊又係一樣嘅款式,即係係重複四次😂⋯比較值得食嘅就係煙三文魚芝士沙律🐟,其他都係普通沙律菜同涼拌👉🏻熟食有三款,廚師推薦嘅榎歰歰蕃茄雞胸、厚粉泰式炸蝦丸🍤、難食嘅蘑菇汁素肉丸,到會質素啦吓🔸主菜🔸👉🏻五款主菜之中最吸引係「燴牛肉配孜然燒薯、炒雜菜及蘑菇燒汁」,其實味道同肉質似中式汁燒牛扒🥩,其他蔬菜都係急凍蔬菜包item,唯一嘅迪士尼元素係一塊印着迷你莊園M logo嘅餅乾仔🔸甜品🔸👉🏻五款小糕點中比較推薦芒果乳酪配開心果蛋糕同芝士燕麥甜品🧁,其他朱古力味比較一般。其實最應該食就係熱甜品,焗麵包布甸同蘋果金寶🍎,熱辣辣新鮮出焗嘅口感最正,水果都正常發
————————————————
👅冒險家半自助餐(成人$258)
🔸前菜/熟食🔸
🔸主菜🔸
🔸甜品🔸
👉🏻五款小糕點中比較推薦芒果乳酪配開心果蛋糕同芝士燕麥甜品🧁,其他朱古力味比較一般。其實最應該食就係熱甜品,焗麵包布甸同蘋果金寶🍎,熱辣辣新鮮出焗嘅口感最正,水果都正常發揮
🔸飲品🔸
👉🏻凍飲有蘋果汁🧃、橙汁、芒果乳酪飲品,熱飲都有季節果茶同奶茶,最後都係飲水好啲
🚩總結:TBH算係咁🥸
🌟注意:用餐時間為入座起計75分鐘,另收加一服務費