2011-05-14
早幾日第一次黎呢度食完個晚飯後, 先知道原來呢度一至星期日都有Tea Buffet $148+10% (2:00-4:30pm) 就走黎試下~ 一早訂左枱, 2點鐘就開始, 當然由沙律開始. 不過因為第一輪, 超多人, 會比較迫D. 但好彩好多都係香港人, 唔會有搶既行為~面包: 有幾款. 我試左一兩款. 因為Tea Buffet 無牛肝醬無香草芝士醬, 所以無食農夫包我最鍾意食有件三文魚面包, 中間夾左塊芝士好好味.湯: 忌廉湯: 淡口左少少熟食唔多款, 主要都係肉類, 有牛脷, 串燒, 德國腸, 炸豬手, 炸魚柳, 豬排, 肉丸.... 如果有菜就好了, 無咁膩~豬手: 質素同晚市一樣, 好脆好好味肉丸: 好後期先出, 味道唔錯~牛脷: 好淋好味豬排: 唔知點解有D酒味咁. 怪怪地仲有即叫即整既Pasta, 你夾好配料, 夾埋枱面有張Order Pasta Card, 廚師整完就會送去你張枱, 幾方便~ Pasta好Creamy, 我加左蒜蓉, 好正!甜品個位得6-7款感覺上好少款咁. 但係Keep住會出唔同款. 而且款款味道都唔錯. 我個人覺得幾好食.雪糕有兩隻味, 唔知咩牌子架
我最鍾意食有件三文魚面包, 中間夾左塊芝士好好味.
湯: 忌廉湯: 淡口左少少
豬手: 質素同晚市一樣, 好脆好好味
肉丸: 好後期先出, 味道唔錯~
牛脷: 好淋好味
豬排: 唔知點解有D酒味咁. 怪怪地
雪糕有兩隻味, 唔知咩牌子架, 味道有D似"牛奶公司"
3點左右, WAITER會走黎幫我地點餐飲, 每人有一杯~
以$148 呢個價錢食2個半鐘, 都唔錯~ 有時間會再黎
我問人借左張 King Parrot 咭, 仲有85折... $140蚊埋單~ 抵呀