2024-05-22 208 瀏覽
聽講元朗開咗第一間台灣熱賣茶飲店Tea Top過開嚟呢邊搵朋友 一於同朋友一齊試一試😏呢杯係我嘅亦係小編首推🙋🏻‍♀️1️⃣青梅綠茶加綠茶凍無糖少冰- 青梅汁既酸甜同茶香味既配搭真係我近期飲過嘅最愛,平時無糖驚佢澀澀地,但加左青梅汁既酸甜味岩岩好,係我既perfect match,飲落去冇乜太大負擔🤣而且綠茶凍既口感好好,煙煙韌韌得來又好滑👍2️⃣桂花凍蜜檸朋友叫嘅係走甜少冰,如果要走甜嘅準則嚟講佢仍然都係有少少偏甜,因為佢嘅蜜甜度fix左,不過唔錯,朋友一路飲都讚,如果你哋對走甜既要求再高啲的話可以叫佢落少啲蜜3️⃣轟蜜蕎麥粉粿朋友叫既係半糖少冰,飲落嘅蕎麥味越飲越出,喺出邊少見嘅口味,配搭粉粿增加口感,不妨可以試吓4️⃣紅豆粉粿鮮奶呢杯口感好豐富,係飲完飽既台飲,適合又鍾意飲台式飲品,又想輕食嘅你哋🤣🤣🤣#元朗美食 #元朗茶飲店 #肥仔水 #teatop
聽講元朗開咗第一間台灣熱賣茶飲店Tea Top
過開嚟呢邊搵朋友 一於同朋友一齊試一試😏