2019-08-29
今晚朋友仔想食d 甜點,經過見到茶木出左隻新款岩漿蛋糕🧁,好吸引既樣子,仲有埋姜濤小鮮肉化言添!😋😋店員安排左卡位比我地坐,menu上有好多款食物,多不勝數,最後就揀左新推出既:-微辣手工拌麵$68:有台灣麻辣鴨血、熬煮12小時麻辣半根半牛肉、自家製椒麻拌麵,3mm麵條吸晒秘製既椒麻醬汁,入口有點麻麻辣辣既口感,而半根半牛肉燜得好腍身好鬆軟,仲有台灣直送既麻辣鴨血,超滑超嫩口!-沙茶肉藕帶骨牛小排 $77: 一上檯就聞到好香濃既沙茶醬味,肉藕同牛排炒得好惹味,肉質都好腍身軟滑,唔會太咸,好有台灣風味既菜式!-抹茶🍵紅豆奶蓋岩漿蛋糕 $88:超期待既壓縮甜品,果然冇失望,賣相超吸睛,甜筒雪糕係香滑既伯爵茶味道,而切開蛋糕內係紅豆抹茶奶蓋好似岩漿咁流出來,戚風蛋糕好軟綿綿既口感,碟邊仲有抹茶粉做伴碟!好有心思!冇得輸超好味道!😋😋😋-草莓🍓櫻姬 $42:環保♻️概念,轉晒用紙飲管,草莓🍓味加上軟滑既cream,味道甜甜美美!-雲頂咖啡 $38: 面層有層cream好似雲頂般既視覺,咖啡的香醇濃郁、香氣四溢!+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更
+++++++++++++++