2023-11-22 219 瀏覽
泰式雜菜煲❤主要既蔬菜,有生菜 玉米筍 菇 蝦米仔 魷魚 蝦 同好入味爽滑有咬口既粉絲!!! 雖然唔係好多菜,但真係幾抵食~ 一黎到個煲好夠熱,食起黎一D都唔油膩。燒雞半隻❤雞皮香脆 肉質好juicy油脂豐富!同埋佢地有落小小蜜糖,所以出嚟既顏色好靚同味道唔會死咸,雞肉多汁又好味,送飯一流!明爐烏頭❤熱騰騰原條烏頭,仲有唔嚡口既豬肉條同豬肉碎,鮮甜小酸既湯頭,味道好開胃,魚肉吸滿湯汁既味道,愈吃愈開胃,烏頭魚肉鮮甜可口,湯底有香茅 南薑 小小辣椒 酸梅等材料煮出黎,真係好香好清新既感覺。泰式乾炒雞😋炒得好香好有鑊氣! 主要係用醬油大火快炒粗肥厚既河粉~ 食起黎唔會好油,配埋啖啖雞肉件,飽肚抵食之選。柚子沙律🤗酸酸甜甜既柚子配上大蝦,泰式酸辣沙律汁加D洋蔥 椰絲 乾葱 花生等配料,無論口感同味道都double享受,如果份量可以再多D就更好喇!環境好光猛,坐得好舒服,下次會同屋企人黎食其他野!

環境好光猛,坐得好舒服,下次會同屋企人黎食其他野!
  • 燒雞
  • 泰式雜菜煲