2015-10-02
為左呢個食評(其實都冇食咩,食左成肚氣),終於開左個戶口.今日中午到荃新天地食午餐,周圍店舖都好多人等位,見呢間比較少人就等呢間同左一個店員講等一個位,個位店員走開左發呆唔理我咪主動出擊搵第二位店員幫手俾位我叫左個海鮮麵,店員上左跟餐既熱檸水同沙律等左25分鐘左右,想搵店員催一催,因為身邊幾台遲過我坐低既客都上哂野食.所以店員唔望人,叫極唔理,但係見佢地咁多客就慢慢搵一個見到我既店員終於搵到一個店員,同佢唔該前唔該後問下佢幫手催一催,店員好惡咁罵'你講咩呀,你想點呀'跟住走左望住佢走開,完全冇幫手催,都冇叫其他同事幫手問問題都會俾店員粗魯對待,唯有走去收銀埋單,飲左一啖熱檸水同少少沙律,叫收銀剩係計沙律同檸水錢全場得收銀姐姐正常
同左一個店員講等一個位,個位店員走開左發呆唔理我
咪主動出擊搵第二位店員幫手俾位我
叫左個海鮮麵,店員上左跟餐既熱檸水同沙律
望住佢走開,完全冇幫手催,都冇叫其他同事幫手
全場得收銀姐姐正常
題外話/補充資料:
建議真係好想食的人可以打電話叫外賣,因為伙記好惡好無禮貌,店舖位置方便所以先會有咁多客.希望店方對店員好D,有D店員做到個樣好慘,怨氣好重,會罵客人