2018-07-13
為食老婆又要食weekend brunch~ 本來去開果一間(可詳閱前一篇食評)因為星期六無左brunch buffet, 上黎openrice揾吓就揾到呢間~位於上環既商務式Holiday Inn Express , 說真的,如果唔係上網search又點識揾到呢度~ 黎到餐廳先知原來2014-2018列入米芝蓮指南餐廳 ,應該不會差吧 !! 可以單點沙律吧($138) , 所以我地3個人, 只點2份 main course share 食 . 之後就出去自助吧拎野食啦~雖然款式唔可以話多, 不過豬肉生菜包,泰式酸辣鳳爪,青木瓜沙律,冬蔭公湯都有~ 已經唔錯啦! 主菜: 咖哩炒軟殼蟹,咖哩好香,軟殼蟹切件炸左,起碼都有一隻,好惹味!! 泰式酸菜豬手 ,豬皮炆得好滑好入味~ 不過我地3個都比較中意咖哩炒軟殼蟹, 我地仲喺自助吧拎薄餅, 白飯點咖喱食添!! 最後出去拎埋泰式甜品生果, 仲包一杯餐飲~ 其實連主菜呢個組合$178 已經超抵食.......星期六日公眾假期仲有8折 !!!!! 真係抵得過分, 唔介紹吓點得吖 !! ~
黎到餐廳先知原來2014-2018列入米芝蓮指南餐廳 ,應該不會差吧 !! 可以單點沙律吧($138) , 所以我地3個人, 只點2份 main course share 食 . 之後就出去自助吧拎野食啦~ 雖然款式唔可以話多, 不過豬肉生菜包,泰式酸辣鳳爪,青木瓜沙律,冬蔭公湯都有~ 已經唔錯啦! 主菜: 咖哩炒軟殼蟹,咖哩好香,軟殼蟹切件炸左,起碼都有一隻,好惹味!!
泰式酸菜豬手 ,豬皮炆得好滑好入味~
最後出去拎埋泰式甜品生果, 仲包一杯餐飲~
真係抵得過分, 唔介紹吓點得吖 !! ~