2019-07-11
男朋友生日,所以請左假陪佢平日放假一定係瞓到好晏,今日決定早少少起身,請佢食個生日早餐!之前一直好想去尼間餐廳試下,不過每次去到都係非常多人排隊,唔喜歡等位就一直未試到!今日終於都唔使排隊喇,入到店內發現只係剛好重有一張枱,早餐時間都一樣咁多人早餐嚟講,來來去去都係腸仔、炒蛋、多士⋯,尼度當然都唔例外!同樣有炒蛋同腸仔,不過就多左兩片甜橙同爽口嘅沙律菜,感覺好淸新、好健康另外個芝士牛角包,一啖咬落去係脆脆的,好味道網上評價極高嘅All day breakfast,先講外型就已經好吸引,重要夠晒足料,個黑松露炒蛋好滑,果然係正咖啡我揀左Rose latte,有淡淡嘅玫瑰香氣特別一提,食食下早餐突然聽到生日歌響起,當然唔會係我安排,後來店員捧著一個蛋糕到隔離枱,第一次遇到有人早餐時段切蛋糕慶祝生日,好特別
之前一直好想去尼間餐廳試下,不過每次去到都係非常多人排隊,唔喜歡等位就一直未試到!今日終於都唔使排隊喇,入到店內發現只係剛好重有一張枱,早餐時間都一樣咁多人 早餐嚟講,來來去去都係腸仔、炒蛋、多士⋯,尼度當然都唔例外!同樣有炒蛋同腸仔,不過就多左兩片甜橙同爽口嘅沙律菜,感覺好淸新、好健康另外個芝士牛角包,一啖咬落去係脆脆的,好味道 網上評價極高嘅All day breakfast,先講外型就已經好吸引,重要夠晒足料,個黑松露炒蛋好滑,果然係正 咖啡我揀左Rose latte,有淡淡嘅玫瑰香氣