2024-08-15
難得今晚黎到啟德, 決定去下Airside搵食!呢個商場上年開幕都未黎過意外地比我想像中大, 同埋都幾多野行既!左揀右揀,終於諗好食The Cipollini Pizzeria😻我同朋友都鍾意食Pizza 🍕一黎就揀左佢既Pepperoni Pizza一上檯就已經好香喇蕃茄醬🍅 + 莫札瑞拉起司🧀 + 意大利辣香腸片呢個組合簡直係無得輸!意大利辣香腸片好惹味, 不過食唔到辣既朋友就不建議,因為真係幾辣下架😈但Pizza底焗到脆卜卜 , 正!! 同埋係我鍾意既薄Pizza, 兩個人食一份其實都OK, 唔會飽得濟之後再叫左 和牛西冷扒配蘑菇汁(Medium五成熟)🥩煎得剛剛好,肉味濃厚又軟糯, 輕輕咬一啖 ,肉汁就係口中爆炸滿溢食肉獸表示好滿意! 配上薯蓉同蔬菜, 呢刻食既係幸福野飲方面就叫左Matcha Majesty同埋Peach🍑Hoegaarden! Matcha Majesty對我黎講係有少少甜既,不過朋友就接受到,而 Peach Hoegaarden我就好鍾意,原來桃味同啤酒係咁夾😍有種清新既感覺😌最後當然要食埋甜品啦☺️甜品揀左兩球gelato + 升級窩夫,本身以為窩夫係🧇
呢個商場上年開幕都未黎過
意外地比我想像中大, 同埋都幾多野行既!
我同朋友都鍾意食Pizza 🍕
一黎就揀左佢既Pepperoni Pizza
一上檯就已經好香喇
蕃茄醬🍅 + 莫札瑞拉起司🧀 + 意大利辣香腸片
呢個組合簡直係無得輸!
意大利辣香腸片好惹味,
不過食唔到辣既朋友就不建議,
因為真係幾辣下架😈
但Pizza底焗到脆卜卜 , 正!!
同埋係我鍾意既薄Pizza,
兩個人食一份其實都OK,
唔會飽得濟
之後再叫左 和牛西冷扒配蘑菇汁(Medium五成熟)🥩
煎得剛剛好,肉味濃厚又軟糯,
輕輕咬一啖 ,肉汁就係口中爆炸滿溢
食肉獸表示好滿意!
配上薯蓉同蔬菜, 呢刻食既係幸福
Matcha Majesty對我黎講係有少少甜既,
不過朋友就接受到,
而 Peach Hoegaarden我就好鍾意,
原來桃味同啤酒係咁夾😍有種清新既感覺😌
最後當然要食埋甜品啦☺️
甜品揀左兩球gelato + 升級窩夫,
本身以為窩夫係🧇
點知同我地諗既有少少出入😂
不過都唔緊要!因為都好食!
其實The Cipollini Pizzeria出名手工意粉🍝
但今次無食到😬 下次黎一定要試埋🤭😎