2023-12-21
The Hari Zoku Restaurant推出既Sake & Sando Menu,畀大家一個好好既機會品嘗佢地為左唔同款式Sake而去配搭既日式三文治𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ UNI YAKI TAMAGO SANDO HIOKIZAKURA GOURIKI KIMOTO JUNMAI呢道海膽煎蛋三文治口感非常濃烈,每一啖都有好重既海膽味,淡淡既蛋香味既after taste。而佢配既Sake就帶有濃鬱既鮮味同埋淡淡既酸味,口感同鮮味就完美搭配海膽既鹹甜味道。✨ KAGOSHIMA PORK BELLY SANDO
TAMAGAWA JUNMAI YAMAHAI鹿兒島黑豚肉三文治非常香,油脂味重,口感十分彈牙而且煙韌。而佢配搭既Sake 味道以酸度同鮮味為核心,味道略為複雜,與黑豚肉帶d油脂感既口感配搭得好好,互相好搭配。✨ KYOTO TOFU SANDO
OKURA TOKUBETSU JUNMAISake比三文治更似主角既一道組合。Sake溫和既香味,好清澈咁傳遞出清淡既感覺,口感非常清新,提供口感順滑非常易入口。略帶少少香梨既甜味,同京都府豆腐三文治非常夾!✨ C
𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥
✨ UNI YAKI TAMAGO SANDO
✨ KAGOSHIMA PORK BELLY SANDO TAMAGAWA JUNMAI YAMAHAI
✨ KYOTO TOFU SANDO
OKURA TOKUBETSU JUNMAI
✨ CARAMEL SANDO
KURUMAZAKA NEGORO JUNMAI GINJO
最後呢道組合十分特別
係由焦糖雪榚三文治配Sake
呢杯Sake味道帶甜,口感絲滑,適合配甜品
聞落,佢散發出一dd果香,堅果味。
配焦糖雪榚真係啱啱好。