2018-07-18
早前睇食評留意到呢間餐廳既食物望落好吸引,今日黎到見到有個期間限定既SET,決定一試。The Holy Crab. Two $588六小缽頭盤有6種小食:蟹肉玉子燒-細細塊玉子燒凍凍地甜甜地;蟹子日式凍豆腐-芝麻醬同豆腐本身已是天作之合,好少會失手;虎蝦配芒果慕斯-虎蝦較為的骰,亦同芒果汁唔係咁夾;柚子醋海藻沙律-可能我食唔慣,覺得新鮮海藻較腥;酸辣羅勒海蜆-蜆有沙、同埋唔新鮮;海鹽枝豆-經典日式小食,清清淡淡。芝士蟹肉釀蟹蓋芝士蟹肉釀蟹蓋超惹味,啖啖蟹肉夾雜住甜洋蔥同濃厚白汁,仲有拉絲芝士,上面插住果塊係白飯角脆脆,係全晚最好食既一味鱈場蟹海鮮火鍋呢個係兩人份量既火鍋,包括3款海鮮:蟹、蝦同埋蜆湯底有塊昆布,以清湯食海鮮自身鮮味,店員建議煮完海鮮再煮蔬菜,令湯底更清甜。個蟹係最出色既,啖啖肉同埋好鮮甜;蝦既Size都幾大隻;蜆就偏細啲另外蔬菜盒有6款食物:娃娃菜、油麥菜、魚蛋、魚片、菇及蒟蒻蟹雜炊蟹雜炊有啲似好濃稠既粥,食落比較淡,加啲隨海鮮上既豉油會好提味好多。波子汽水軟雪糕雪糕好重雲呢嗱味,同埋幾幼滑,不過溶得好快所以上桌後要把握時間食左佢。餐牌
The Holy Crab. Two $588
六小缽 頭盤有6種小食:
蟹肉玉子燒-細細塊玉子燒凍凍地甜甜地;
蟹子日式凍豆腐-芝麻醬同豆腐本身已是天作之合,好少會失手;
虎蝦配芒果慕斯-虎蝦較為的骰,亦同芒果汁唔係咁夾;
柚子醋海藻沙律-可能我食唔慣,覺得新鮮海藻較腥;
酸辣羅勒海蜆-蜆有沙、同埋唔新鮮;
海鹽枝豆-經典日式小食,清清淡淡。
芝士蟹肉釀蟹蓋 芝士蟹肉釀蟹蓋超惹味,啖啖蟹肉夾雜住甜洋蔥同濃厚白汁,仲有拉絲芝士,上面插住果塊係白飯角脆脆,係全晚最好食既一味
鱈場蟹海鮮火鍋 呢個係兩人份量既 火鍋,包括3款海鮮:蟹、蝦同埋蜆
另外蔬菜盒有6款食物:娃娃菜、油麥菜、魚蛋、魚片、菇及蒟蒻
蟹雜炊 蟹雜炊有啲似好濃稠既粥,食落比較淡,加啲隨海鮮上既豉油會好提味好多。
波子汽水軟雪糕 雪糕好重雲呢嗱味,同埋幾幼滑,不過溶得好快所以上桌後要把握時間食左佢。
餐牌