2023-12-07 202 瀏覽
好姊妹畀個 crazy 同事發曬脾氣係咁鬧,我地要食返夠本呀! 我地去左一間貴野! 叫做「the praya」,真係貴架,但好食!送畀好姊妹~「係佢痴左線啦 甚至發花癲啦無非幾天變化 就像自刮幾千巴其實佢潤你話你鬧你 知佢品格超差畢竟人太癲 不能直說真話」首先,佢嘅陳年花雕醉蜆真係好食嘅~個花雕味好舒服,因為我地都唔飲得酒,所以酒味太濃就會敏感。醉蜆嘅味道好鮮甜,真係好想食多 10 隻!再嚟就係佢嘅照燒頭抽雞,呢個真係巧巧食!佢哋燒嘅雞肉好滑嫩,而且照燒醬汁嘅味道好濃郁,令到啲雞肉同雞油之間更加豐富嘅層次感。而佢嘅大根魚湯浸瓜,真係係我最愛嘅一道菜!佢哋嘅手功好精細,魚湯浸瓜嘅湯汁入味,而且瓜嘅口感都保持得好脆口,真係抵讚呀!不過,啫啫芥菜就有啲失望,因為佢完全係白恰菜,冇啫啫嘅味道。希望佢可以再改進下處理嘅方式,以免令人失望喇~最後,佢嘅合桃費南雪配自家製雪糕真係一個完美嘅句號!合桃嘅香味雪糕滑順口感真係好夾,係出邊唔係周圍都食到呢隻味~總括嚟講,「the praya」嘅晚餐真係好出色,亦都幫我姊妹出左氣!陳年花雕醉蜆同大根魚湯浸瓜係我最中意嘅菜式~不過啫啫芥菜就有啲失望,暫時唔需要
好姊妹畀個 crazy 同事發曬脾氣係咁鬧
,我地要食返夠本呀!

送畀好姊妹~
「係佢痴左線啦 甚至發花癲啦
無非幾天變化 就像自刮幾千巴
其實佢潤你話你鬧你 知佢品格超差
畢竟人太癲 不能直說真話」

首先,佢嘅陳年花雕醉蜆真係好食嘅~
個花雕味好舒服,因為我地都唔飲得酒,所以酒味太濃就會敏感。
醉蜆嘅味道好鮮甜,真係好想食多 10 隻!

再嚟就係佢嘅照燒頭抽雞,呢個真係巧巧食!

而佢嘅大根魚湯浸瓜,真係係我最愛嘅一道菜!

希望佢可以再改進下處理嘅方式,以免令人失望喇~

最後,佢嘅合桃費南雪配自家製雪糕真係一個完美嘅句號!

陳年花雕醉蜆同大根魚湯浸瓜係我最中意嘅菜式~
不過啫啫芥菜就有啲失望,暫時唔需要係呢到食啫啫芥菜。
合桃費南雪配自家製雪糕
大根魚湯浸瓜