2016-12-11 257 瀏覽
繼Create your taste後麥當勞又推出另一度身訂造系列The Signature Collection,兩者分別在於Create your taste由包開始到入面既材料都係完全任你配搭,而The Signature Collection係預先設定左三種主題配搭,揀完主題後配菜已經Set定左,客人主要係選擇邊款包同中間塊肉。The Signature Collection價錢:單點漢堡$30跟餐$41.5跟餐加大$45.5主題方面我今次揀左清新田園風味,一見到有牛油果我就決定左揀佢啦~清新田園入面包含牛油果,生菜,蕃茄,同芝士。包我就揀左Bagel,我本身好鐘意食Bagel果種實實韌韌既質感,之前麥當勞都推出過Bagel早餐,超好食,可惜完左推廣期我就無機會食到啦~為左跟Shake shake薯條我加大左個餐,Shake shake粉揀左柚子胡椒味,柚子味好突出,小清新幾好味。個餐既包裝係型格黑色+雞皮紙,特別得黎帶點型,酷酷的~我鐘意個黑色薯條盒包既材料令我有少少失望,因為我係為左牛油果而揀佢,但實質上牛油果少到食唔出,材料都係新鮮既,菜夠Crunchy,醬汁有少少似Ca

The Signature Collection價錢:

單點漢堡$30

跟餐$41.5

跟餐加大$45.5

The Signature Collection
包既材料令我有少少失望,因為我係為左牛油果而揀佢,但實質上牛油果少到食唔出,材料都係新鮮既,菜夠Crunchy,醬汁有少少似Caesar salad既醬但多啲香草味,塊芝士係淡味既芝士。
整體黎講材料配搭方面既靈活性比Create your taste低,佢已經預先配好材料,咁揀既時候就可以更快捷揀配搭好既味道。如果鐘意上至麵包下至醬汁都自己揀鐘意既口味咁就揀番Create your taste啦。

大家都各有特色,對於我黎講最大既分別就係材料多樣性,Bagel係只有The signature collection先有供應,而入面既材料例如蔬菜、醬汁等大家都各有不同。各有各優點
2016-12-10
$45.5