2018-04-24
喺觀塘返工而又想喺Lunch Time同三五知己聚一聚嘅話,我嘅首選就係The Stadium!The Stadium係一間美式餐廳,位處於觀塘工業區,用餐區有得睇各大體育頻道,樓上仲有得督波同埋做Gym添!用餐區地方寬躺,坐得好舒服,一啲都唔迫,又唔洗同其他人搭枱,喺繁忙嘅Business Day有個咁好嘅地方可以同朋友一齊食Lunch,實在難得!我哋三個人,嗌咗三個Lunch Set一齊Share。Fish & Chips $108魚柳同薯條都炸得香脆,仲一啲都唔油膩!炸魚有三條,三個人Share啱啱好!擠啲檸檬汁,感覺更清新!Pasta Fettuccine $128闊條麵煮得啱啱好,冇烚過龍,入口唔會變到成Pat嘢咁!但係醬汁比較啖口,如果調返濃味啲就Perfect喇!Rib Eye Steak $138肉眼扒啱啱好煎到5成熟,肉質嫩滑,調味恰當,完全帶出肉眼扒濃郁嘅味道!沙律菜亦夠新鮮,呢餐最正嘅就係呢個扒Set!三個人埋單要400頭,不過用餐環境再加上食物質數已經值回票價,間中豪一次又何妨?
我哋三個人,嗌咗三個Lunch Set一齊Share。
Fish & Chips $108
擠啲檸檬汁,感覺更清新!
Pasta Fettuccine $128
闊條麵煮得啱啱好,冇烚過龍,入口唔會變到成Pat嘢咁!
但係醬汁比較啖口,如果調返濃味啲就Perfect喇!
Rib Eye Steak $138
沙律菜亦夠新鮮,呢餐最正嘅就係呢個扒Set! 三個人埋單要400頭,不過用餐環境再加上食物質數已經值回票價,間中豪一次又何妨?