𝙏𝙝𝙞𝙨 𝙞𝙨 𝙈𝙖𝙟𝙤𝙧 𝙏𝙤𝙢 𝙩𝙤 𝙂𝙧𝙤𝙪𝙣𝙙 𝘾𝙤𝙣𝙩𝙧𝙤𝙡🚀𝙄'𝙢 𝙨𝙩𝙚𝙥𝙥𝙞𝙣𝙜 𝙩𝙝𝙧𝙤𝙪𝙜𝙝 𝙩𝙝𝙚 𝙙𝙤𝙤𝙧𝘼𝙣𝙙 𝙄'𝙢 𝙛𝙡𝙤𝙖𝙩𝙞𝙣𝙜 𝙞𝙣 𝙖 𝙢𝙤𝙨𝙩 𝙥𝙚𝙘𝙪𝙡𝙞𝙖𝙧 𝙬𝙖𝙮𝘼𝙣𝙙 𝙩𝙝𝙚 𝙨𝙩𝙖𝙧𝙨 𝙡𝙤𝙤𝙠 𝙫𝙚𝙧𝙮 𝙙𝙞𝙛𝙛𝙚𝙧𝙚𝙣𝙩 𝙩𝙤𝙙𝙖𝙮🌠俾我發現深水埗多咗間以太空為主題「日啡夜酒」Cafe & Bar並從David Bowie嘅歌曲Space Oddity中嘅Major Tom取得靈感🪐店舖走純白風,夜晚加上射燈,好有迷幻galaxy feel🌌 而且仲係pet-friendly,客人可帶同寵物Chill住嘆咖啡及酒精🐶我當日就叫咗🍸𝐸𝓈𝓅𝓇𝑒𝓈𝓈𝑜 𝒮𝓉𝓎𝓁𝑒 𝐹𝒶𝓈𝒽𝒾𝑜𝓃𝑒𝒹 (Sailor Jerry · Bitters · Tiramisu Syrup)🍸係Espresso Old Fashioned嘅變奏版鍾意dark rum嘅朋友唔好錯過Tiramisu Syrup令杯嘢飲落似咖啡酒☕️但佢係完全冇咖啡成份🍟 𝒯𝓇𝓊𝒻𝒻𝓁𝑒 𝐹𝓇𝒾𝑒𝓈🍟氣炸薯條加上黑松露醬,不過不失總括嚟講,店舖環境好每個corner都係打卡位📸想同朋友輕
𝙄'𝙢 𝙨𝙩𝙚𝙥𝙥𝙞𝙣𝙜 𝙩𝙝𝙧𝙤𝙪𝙜𝙝 𝙩𝙝𝙚 𝙙𝙤𝙤𝙧

我當日就叫咗
係Espresso Old Fashioned嘅變奏版
鍾意dark rum嘅朋友唔好錯過
Tiramisu Syrup令杯嘢飲落似咖啡酒☕️
但佢係完全冇咖啡成份
Espresso  Style  Fashioned

🍟 𝒯𝓇𝓊𝒻𝒻𝓁𝑒 𝐹𝓇𝒾𝑒𝓈🍟
氣炸薯條加上黑松露醬,不過不失

總括嚟講,店舖環境好
每個corner都係打卡位📸
想同朋友輕鬆飲杯嘢可以考慮🫶🏻