星期六中午時間,同阿仔經過佐敦,突然之間烏雲密佈🌫,好似,唔係,係直頭落緊大雨🌧,我地唯有求其搵間餐廳諗住避下雨🫠,不過都唔可以話求其,其實我係俾一間Tiffany Blue 顏色🔵門面嘅餐廳吸引住😂。Bistro Bon Bon @bistro_bonbon ,一間Tiffany Blue法國小酒館🥂,入面佈滿了有店主親自嚴選嘅新世代藝術家作品,感覺充滿藝術氣息🥰,係一個適合慶生🎂/紀念日🎉嘅好地方。Lunch 升級套餐 +$28只須加$28就可以升級,可選擇豆乳雞湯 / 沙律,和一杯價值$32嘅飲品(可補差額) 沙律 🥗味道清新又醒胃😋。豆乳雞湯豆乳味道香濃,而且配料份量都唔少😋。慢煮日式叉燒溫泉蛋丼 $88切成粒狀而且一層瘦肉一層肥肉交錯間隔嘅日式叉燒🐖,就好似五花腩一樣咁惹味,將溫泉🥚蛋撈勻一齊食,能夠減輕油膩嘅感覺🥰。辣椒蒜油大蝦意大利麵 $98大蝦🦐爽口彈牙,由於用上1.4mm 日本意大利麵🍝較為掛汁,所以整體蒜味🧄好濃,整體唔算太辣。Mocha $45(單價)朱古力味🍫香濃,朱古力和咖啡比例剛剛好🥰,最重要喺拉花好靚。Island $52(單價)即係抹茶🍵白桃🍑To

Lunch
升級套餐 +$28

沙律
🥗味道清新又醒胃😋。

豆乳雞湯
豆乳味道香濃,而且配料份量都唔少😋。

慢煮日式叉燒溫泉蛋丼 $88

辣椒蒜油大蝦意大利麵 $98

Mocha $45(單價)

Island $52(單價)
即係抹茶🍵白桃🍑Tonic,口感清新。

2024-07-06